Sådan får I mere overskud i hverdagen som børnefamilie

Som børnefamilie ender hverdagen i mange tilfælde lidt mere stressende end rart er. Men I kan som familie heldigvis gøre meget for ikke at ende i en stresset hverdag, hvor der ikke altid er lige meget overskud tilbage til hygge. Læs med her, hvis du godt kunne tænke dig et par tips til at undgå en travl hverdag.

1. Hæng en ugeplan på køleskabet
En af grundene til at nogle børnefamilier mister overblikket i hverdagen, er fordi der er mange aktiviteter, og det kan derfor godt blive svært at have et overblik over, hvornår der er tid til at slappe af.

I kan derfor med fordel lave en ugeplan, som i kan hænge op på køleskabet for at få et overblik over hele familiens planer i den kommende uge.

Det er samtidig også en god idé at planlægge weekenderne. Du kender sikkert godt, at weekenden lige pludselig er gået sådan uden videre, fordi der har været forskellige ting at se til. En plan over weekenden, hvor I kan se hvornår der er tid til at slappe af, kan derfor også være rart.

På samme måde kan en plan over ferier også være nyttig. Hvis I skal ud og rejse kan det fx være rart med en plan i dagene op til rejsen, så I er sikre på at nå det hele. Det kan fx være i skal med fly til Tyrkiet, og så er der meget at huske og derfor kan en plan også være rar at have der. 

2. Forbered aftensmaden i weekenderne
Mange synes at aftensmad ofte ender som en træls pligt, der bare skal overståes, og derfor ender aftensmaden ofte med at være en beslutning, der tages i sidste øjeblik. I kan derfor vinde meget overskud, ved at planlægge aftensmaden en uge fremad af gangen.  

Når det er på plads vil det være både at overskue og komme i gang med at lave retterne.

Skriv aftensmaden ind i jeres ugeplan og beslut, hvem der står for at lave det. På den måde er der styr på det hele.

Og så er der også en sundhedsmæssig fordel ved at planlægge maden. Når maden ikke er planlagt har de fleste nemlig en tendens til at komme til at vælge de nemme og lidt usundere løsninger. Men det risikerer I ikke lige så nemt, når det er planlagt hvad menuen står på.

Det kan dog stadig være svært at være sikker på, om I får alle nødvendige vitaminer og mineraler. Det er derfor en god idé, at overveje at supplere med kosttilskud. Du kan finde et stort udvalg af kosttilskud, heriblandt vitaminpiller på denne hjemmeside.  

3. Spar tid ved at klare indkøbene online
Sæt jer ned, i ro og mag og bestil dine dagligvarer online. 

Der findes et hav af forskellige onlinebutikker der bringer dine dagligvarer lige til døren. I skal ikke nå nogle åbningstider og I sparer transport og alle tænkelige kø situationer. , . Samtidig, skal du heller ikke bruge tid på at shoppe rundt i forskellige fysiske butikker og lede efter det, som du mangler - du kan i stedet, nemt og hurtigt, søge efter det, som du skal bruge.

Og så kan du finde alt det du skal bruge online. Om du så er på udkig efter byggematerialer, boligtilbehør eller dagligvarer og tøj. Du kan fx finde et stort udvalg af flotte tekstiler heriblandt dækkeservietter ved at klikke her.