Sådan får I en perfekt sommerferie med børnene hjemme

Har I planer om en sommerferie uden den helt store rejse? En sommerferie hjemme er ofte det mest trygge for børnene og det rareste for forældrene, så længe børnene ikke er store nok til at rejse. En sommerferie hjemme behøver dog ikke være kedelig. I denne artikel har vi samlet et par råd til, hvordan du får en perfekt sommerferie med børnene herhjemme.

Planlæg små udflugter

For at få en god ferie med sjove oplevelser, gælder det om at planlægge nogle forskellige udflugter, hvor I kan tage på tur som familie og få nogle sjove oplevelser sammen.

Det kommer meget an på børnenes alder, hvilke udflugter der er oplagte til jeres ferie. Nedenfor kan du se lidt mere om, hvilke udflugter der gode til de forskellige aldre:

0-1  år

Små børn under et år har ikke stort behov for at komme ud, men har mest brug for at være tæt på mor og far.

Her gælder det derfor om at få en afslappet ferie, hvor der ikke planlægges for mange aktiviteter.

I kan godt tage barnet med på små udflugter, men det skal mest være for forældrenes skyld.

Udnyt gerne at babyen sover meget til selv at få sovet igennem, nu hvor det er ferie og der ikke er nogle ekstra forpligtelser.

I kan samtidig få tid til at få købt lidt nyt babytøj. Hvis I shopper online, kan i købe nyt babytøj hjemmefra. I kan fx kigge på Økoyngel.dk, der sælger økologisk baby- og børnetøj. 

1-2 år

Når børn er blevet et år gamle kan I begynde at tage til flere sjove aktiviteter. Børn mellem 1-2 år får lidt mere ud af at tage i Zoologisk have eller andre aktiviteter med dyr.

Når børn er mellem 1-2 år, er vand noget af det mest spændende. Tag derfor gerne til stranden eller køb et lille svømmebassin til haven, som barnet kan få meget sjov ud af.

Forlystelsesparker som Legoland og Tivoli er ikke oplagt for de helt små børn, da det hurtigt kan føles utrygt for barnet. De små børn har stadig brug for meget tryghed og derfor er det bedst med korte udflugter. 

3-5 år

Med børn på 3-5 er der flere muligheder for sjove udflugter som også vil være spændende for børnene og ikke vil føles utrygge.

Her kan I derfor tage børnene med på mange forskellige udflugter. Spørg gerne børnene til råds om hvad de har lyst til at lave i løbet af sommerferien. 

Tag børnene med i haven

I løbet af sommerferien skal der selvfølgelig bruges en masse tid derhjemme, og her gælder det om at tage børnene med i haven, så I kan komme ud og nyde sommervejret.

For at bruge tid i haven kan I lege mange forskellige lege. I kan fx lege dåseskjul, fangeleg, kongens efterfølger og mange andre lege.

I kan også købe en pakke kridt og lave flotte tegninger sammen. Det kræver selvfølgelig en terrasse eller et andet sted med fliser, som I kan tegne på. Samtidig skal terrassen være ren og pæn. Hvis jeres terrasse er ramt af flisepest, kan I med fordel få hjælp fra Nanostone til at få renset terrassen, så I har mulighed for at bruge fliserne som en fantastisk legeplads.

En anden god måde at bruge tid sammen med børnene, er ved at involvere dem i havearbejdet. I kan fx plante gulerødder og ærter sammen i køkkenhaven som I senere kan høste. Børnene vil elske at være med til at dyrke deres egne grøntsager i haven.

I kan også bruge lidt af sommeren på at opdatere haven med nye ting som fx nogle gode legeredskaber til børnene, som de kan bruge en masse tid på fremadrettet. Du kan se et stort udvalg af legeredskaber på denne hjemmeside.  

Slap af og nyd ferien

Det er vigtigt at bruge tid på sjove aktiviteter i løbet af sommeren, men det er lige så vigtigt at sætte tid af til at slappe af og nyde ferien sammen. Pas på med at have for mange planer og ting I skal nå, men sørg i stedet for at der er god tid til at slappe af og sove længe – det vil børnene også nyde.