Sådan får du håret til at vokse hurtigere

Mange kvinder oplever hårtab eller udtyndning af håret i forbindelse med graviditet, fødsel og amning. Stress kan ligeledes spille en afgørende rolle, men uanset hvad hårtabet skyldes, så er der faktisk ting du kan gøre og tænke over i dagligdagen, som vil hjælpe med at sætte gang i hårvæksten, og hjælpe dig med at passe på håret generelt.

Man må naturligvis væbne sig med noget tålmodig, hvis man gerne vil have langt hår. For hår vokser i gennemsnit mellem 0,5-1 cm om måneden. Men der er flere ting, du selv kan gøre for at fremme processen, og ikke mindst skåne håret, mens du venter på, at hårstråene vokser. Og det behøver ikke at være en brag kamp at holde håret sundt og glansfuldt. Her får du de bedste tips til, hvordan du hjælper håret på vej til en god længde - i en fart.

Klip spidserne jævnligt
Det lyder modstridende at klippe håret, når nu man gerne vil det langt. Men ved at studste de slidte spidser jævnligt, undgår du at håret spalter og knækker og i sidste ende, at der skal klippes mere af håret, for at holde det sundt.

 

Børst håret korrekt 
At rede sit hår inden man går i seng kan gøre underværker, fordi det således både kruser og filtrer mindre mens du sover. Og brug gerne hårbørsten til at massere hovedbunden og give den lidt kærlighed. Det sætter gang i blodcirkulationen så den øges, og på den måde vil næringsstoffer lettere nå ind til hårrødderne og stimulere vækst.
Tørt hår er dobbelt så stærkt og modstandsdygtigt som vådt hår. Så vær derfor ekstra forsigtig, når du reder i dit våde hår, og brug gerne en Wet Brush, som er udviklet til at udrede, men skåne dit våde hår.

 

Afslut altid shampoo vask med balsam og et koldt skyl
Bruger du shampoo dagligt kan det påvirke hårets fugtbalance og generelle sundhed. Hvis du i stedet kun vasker håret 2-3 gange om ugen, vil dine egne naturlige olier fra hovedbunden trænge ind i dit hår, give fugt og reparere svage hårstrå. 

Husk endelig at afslutte hver shampoo vask med balsam. En god balsam kan hjælpe med at erstatte lipider og proteiner i håret, samt at forsegle håret med en hinde af beskyttelse.
Og afslut så hårvasken med en kold gennemskylning. Blot 10 sekunder under det kolde vand forselger håret og forhindrer fugttab, knækket hår og varmeskader.

 

Husk en hårmaske
Det er langt bedre at forebygge end at skulle reparere skadet hår. Og et langt hår, som jo er af ældre dato og udsat for slid, har virkelig godt at en ugentlig hårmaske med fugt og proteiner for at forbedre elasticiteten og styrken i håret. 

 

Undgå de varme stylingredskaber
Undgå enhver form for varme styling redskaber til håret, hvis du gerne vil have langt hår i en fart. Skal håret føntørres en dag, så indstil den på lav til kold varme for at undgår enhver form for ødelagte spidser og krusninger. Opholder du dig udendørs i direkte sol, så beskyt håret med et varmebeskyttende produkt eller med en solhat.

 

Tag kosttilskud 
Biotin, også kendt som vitamin b7, er et essentielt næringsstof og har stor indflydelse på hår, hud og negle. Med et kosttilskud der støtter din hårvækst, hjælper du længden af håret godt på vej. Det kan godt være svært at få dækket alle vitaminer og mineraler fra kosten, så er du i den fase, hvor du bare gerne vil have fart på hårvæksten vil et kosttilskud være en godt boost. 

 

Tænk over hovedpudebetræk og håndklæde
Du har sikkert aldrig tænkt over, at materialet på dit hovedpudebetræk og materialet af det håndklæde du tørrer dit hår i, har nogen som helst indflydelse på dit hårs sundhed. Men det har det. For jo mindre du slider dit hår imod grove materialer jo bedre. Så vælg et hovedpudebetræk af silke eller bambus, som begge er materialer der ikke gnider for meget mod håret, når du vender og drejer dig i søvnen.
Et groft frottéhåndklæde er også en dårlig idé, hvis du gerne vil ha´langt sundt hår. Invester i stedet i et blødt bambushåndklæde, der er meget mere nænsomt ved håret, og sørg for ikke at gnide for meget, når du tørrer det. 

 

Sæt ikke håret for stramt op
Det er rart at sætte sit lange hår op. Særligt, hvis det er i en fase, hvor det hverken er langt eller kort. Men vær forsig når du sætter det op. Undgå de helt stramme frisurer, der ofte kan ende med at håret knækker af der, hvor elastikken sidder. Og brug for guds skyld de rigtige redskaber, når du sætter håret op og undgå at træk og hiv for meget.

 

Med disse gode råd er du godt på vej. Du holder håret sundt og det vil gro hurtigere og holde sig smukt og velplejet undervejs. Besøg thehairlust.com og få mere uddybet materiale samt gode råd til både hårvækst og pleje.