Prisen på reparation af Ipads og Iphones eksploderer

Advertorial

Flere og flere børn får iPads – og der skal passe ekstra godt på dem - for prisen for at få dem repareret er steget markant.

Selvom prisen for en ny iPad skærm er steget markant i 2015, så er salget af iPads til børn bestemt ikke faldet. Mange forældre køber nemlig stadig iPads til deres børn, som både kan bruges i bilen og tiden, hvor der skal ro på i hjemmet. 

Reparation af iPhone og iPad i prisstigning i Danmark
I 2015 er prisen på en skærm til bl.a. en iPhone steget med mere end 100 %. De forskellige fabrikker i Kina, som tidligere kunne konkurrere mod hinanden og derved sænke priserne på skærmene, er begyndt at lukke på stribe. Særligt efter sommerferien 2015 er markedsprisen på iPhone reservedele steget voldsomt. Og det går ud over forbrugeren i sidste ende.

Rasmus som ejer en mobilforretning i Aalborg fortæller: ”I sidste ende går prisstigningen ud over forbrugeren. Vi gav tidligere 149,- for en skærm, som vi nu skal betale langt over det dobbelte for. Det betyder selvfølgelig, at vi må sætte prisen op for, at vi kan holde vores omkostninger hjemme – og det er naturligvis uden vi selv kan tjene flere penge end før. ”

Et i forvejen presset marked er yderligere presset
Mobilreparationsmarkedet har de senere år boomet ud over det sædvanlige i Danmark. Du finder næsten ikke en by, hvor der ikke ligger en reparationsforretning. Priserne har tidligere været så lave, at der i den grad kunne konkurreres på prisen. 
Men det er slut nu, for med langt højere kostpriser på skærmen fra Kina og samtidig med, at der er langt færre udbydere af produkterne, så vil mange forretninger i Danmark købe fra samme leverandør i Kina.

Den forretningsdrivende aalborggenser Rasmus er dog fortrøstningsfuld: ”Vi får på nuværende tidspunkt vores skærme mv. fra evermart.dk, som køber hjem i rigtig store partier. Det er klart, at dem som køber flest reservedele opnår stordriftsfordele og derfor har en fordel på deres indkøbspris. Og af den årsag køber vi ikke selv hjem fra Kina mere”.  Og han tilføjer: ”Nu skal vi bare koncentrere os om at give byens bedste kundeservice!”.

TIP:
Det anbefales altid at der påsættes et panserglas, så iPad’en er langt mere hårdfør over for slag, ridser og tab på gulvet.