Ny challenge for børn fra 15 forskellige lande

Det vurderes, at flere end 60% af danske børn slet ikke når målet om 60 minutters fysisk aktivitet hver dag, som anbefalet af WHO - for ifølge dem udgør fysisk inaktivitet faktisk nu en stor risikofaktor for børns sundhed.

NY SJOV CHALLENGE
Med #millionhoursofjoy challenge opfordrer Reima børn fra 15 forskellige lande til tilsammen at bevæge sig mindst en million timer mere end de i forvejen gør. Timerne med udført fysisk aktivitet opdateres løbende på kampagnes hjemmeside, og familier kan, på tværs af lande, udfordre hinanden til sjove ’landskampe’. 

For at hjælpe børn til at blive mere aktive, har Reima udviklet den internationale #millionhoursofjoy challenge, som har til formål, at bekæmpe børns stillesiddende adfærd og hjælpe forældre med at holde sine børn aktive. Med udfordringen opfordrer Reima børn fra 15 forskellige lande til tilsammen at bevæge sig mindst en million timer mere end de i forvejen gør. Timerne med udført fysisk aktivitet opdateres løbende på kampagnes hjemmeside, og familier kan, på tværs af lande, udfordre hinanden til sjove ’landskampe’. 

Reima giver 15 vinderfamilier muligheden for at opleve actionfyldt vintersport i Ruka
Blandt de familier som deltager i udfordringen, vil der i hvert land blive udtrukket én vinder, som vinder en rejse til Ruka Reima Kidventure- eventen i marts 2018.

Desuden kan foreninger, skoler, klubber og børnehaver deltage i udfordringen og opdatere børnenes daglige fysiske aktivitet på kampagnens hjemmeside. Reima udvælger blandt disse én enhed i hvert land, som vinder sportsudstyr til en værdi af 1000 euro.

Om Reima #millionhoursofjoy aktivitetschallenge

Kampagneperiode: 21.8.-31.12.2017

Deltagerlande: Finland, Estland, Sverige, Norge, Danmark, England, Tyskland, Østrig, Polen, Tjekkiet, Schweiz, USA, Canada, Rusland og Kina.

Deltagelse er muligt på følgende tre måder:

  1. Indtast dit barns fysiske aktivitet på kampagnesiden www.reima.com/kidventure
  2. Offentliggør et billede tagget med #millionhoursofjoy på Reimas Facebook-side eller Instagram.
  3. Brugere af ReimaGO-aktivitetssensorer kan ved hjælp af mobilappen aktivere en automatisk overførsel af sin aktivitet.

Produktpræmierne vil blive udtrukket hver uge og hovedpræmien, turen til Ruka, udtrækkes i januar 2018. Desuden belønner Reima en deltagende gruppe fra hvert land med en donation af sportsudstyr til en værdi af 1.000 euro.

The Danish Report Card on Physical Activity for Children and Youth
I denne konsensusrapporten vurderes det, at flere end 60% af danske børn og unge i skolealderen ikke når målet om 60 minutters fysisk aktivitet hver dag. I følge Lisbeth Runge Larsen, centerkoordinator i FIIBL, lektor og ph.d. ved University College Lillebælt, fremgår det af rapporten, at forældrene spiller en stor rolle i, at deres børn er mere fysiske aktive.

Lisbeth Runge Larsens 6 tips til at øge børns daglige fysiske aktivitet: 

  1. Forsøg at identificere dit barns interesser og fysiske udgangspunkt.
  2. Lad barnet afprøve forskellige former for idræt for at udvikle et bredt bevægelsesrepetoire og en god grundmotorik.
  3. Vær opmærksom på barnets faktiske fysiske aktivitetsniveau i løbet af ugen. (Det er fx sjældent, at der er konstant bevægelse under træning).
  4. Husk, at det er vigtigt at svede ordentligt og blive forpustet, men lettere motion anbefales også.
  5. Det er vigtigt at inspirere, opmuntre og støtte dit barn fx ved at være aktive sammen, da det har stor betydning for, hvor aktive børn er, også i puberteten.
  6. Støt dit barn både ved at vise interesse og ved at tilbyde muligheder for fysisk aktivitet. Fx ved selv at være en god rollemodel for bevægelse, ved at gøre plads i din egen kalender til at barnet kan komme afsted til træning, eller opmuntre barnet til at bruge cyklen.