Mest solgte bog i 2015

Den svenske adfærdsforsker Carl-Johan Forssén Ehrlins søvnhjælpsbog "Kaninen der så gerne ville sove" blev med 120.000 eksemplarer den mest solgte bog på dansk i 2015.

 
Bogen er skrevet med en særlig teknik, sådan at sproget i sig selv virker beroligende, ligesom ekstra betoning af ord og sætninger under oplæsningen er med til at forstærke virkningen. Bogen blev på få uger solgt til udgivelse i over fyrre lande, og i løbet af kun tre måneder i efteråret 2015 nåede salget i Danmark altså langt over de magiske 100.000 eksemplarer.
 
Forlagsdirektør Jens Trasborg på Alvilda, der står bag den danske udgivelse, udtaler: ”Jeg har tidligere sagt, at jeg i mine mere end 35 år i forlagsbranchen aldrig før har været med til at sælge SÅ mange bøger på SÅ kort tid – nu kan jeg sige, at jeg i dén grad har prøvet det, og at salget af "Kaninen der så gerne ville sove" allerede i det forgangne år kom til at overgå selv vores vildeste forventninger, samtidig med at vi ser et fortsat betydeligt salg i starten af 2016.”
 
Bogen er på vej som lydbogs-cd, og Carl-Johan Forssén Ehrlin skriver nu på en ny søvnhjælpsbog, der forventes udgivet på dansk i efteråret.

Bogen kan bestilles her hos Bog & Ide