Lav mad over bål med børnene

Et flammende bål tiltrækker store og små. Både lyset fra ilden, lyden fra det knitrende brænde, duften af røg, sommer og sundhed - og så det sammenhold og fællesskab, der skabes, mens alle sidder rundt om bålet.

Bål kan laves allevegne. På stranden er det ofte tilladt, i skoven findes mange offentligt anlagte bålpladser lige til at gå til, på campingpladser, lejrpladser og ikke mindst i egne haver. Hvad med f.eks. at lave mad over bål med børnene lørdag aften? Altså ikke kun snobrød - men rigtig mad.

Til mad i gryde - f.eks. suppe - kan I bruge et tre-ben, som kan købes i jern eller bygges ved hjælp af tre træstokke, bundet sammen i toppen. Benene placeres rundt om bålet og øverst i toppen binder I en snor, som en gryde med hank kan hænge i.

Skal I grille, ligger der riste klar på mange bålpladser. Ellers må I selv tage en med. Sæt f.eks. kød, nye kartofler eller grøntsager på spyd og læg dem på risten.

Gløder er perfekte til at lægge kartofler (pakket ind i staniol) ind i, eller sætte en gryde, der skal simre - f.eks. rabarber til kompot.

Se også ...
Pandekager på bål
Husk at få slukket bålet
 

Følg os