Lav julegaver med børnene

Børn synes, det er dejligt at give gaver, og helt særlig bliver oplevelsen, hvis de selv har være med til at fremstille dem. Tag jer tid til at lave julegaver med børnene – det er hyggeligt, og en god anledning til at få snakket, og rigtig få sat gang i julestemningen.

Gæstebog
Hos boghandleren kan man købe fine scrapbøger i mange størrelser og farver. På bogens omslag skriver du bogens formål f.eks.: "Gæstebog", "Kogebog", "Scrapbog" eller måske "Byllupsbog". Herefter kan barnet dekorere med kantebånd, sølv/guld guirlande, pailletter, glimmer, udklip eller fotos. En nem og fin gave.

Kalender
En gave man kan få glæde af lige til næste nytår. Køb en kalender med plads til barnets fine tegninger og kreationer, og lad barnet pynte de blanke sider med fotos, tegninger, aftryk af deres hænder eller glimmerlim.

Mal på stof
Mal eller tegn med stoftusser. Stoftusser er nemme at bruge, så skal tøjet bare stryges inden det vaskes. I kan tegne på pudevår, dækkeservietter, et forklæde eller en t-shirt.

Trylledej
Hele familien kan være med når der skal laves juleting af trylledej. Det er nemt - selv for små tykke fingre - at forme og lave fine figurer - og så er det ganske ufarligt !
Af trylledej kan I lave figurer til juletræet (husk at lave hul til snoren, før bagning), en lille saltskål, en lysestage eller måske et fint navneskilt.
Dejen laves af: 2 dele mel, 1 del fint salt, en sjat olie, varmt vand. Ælt dejen til der er sammenhængende uden at klæbe og bages i ca. 2 timer i ovnen ved 100 grader til det er hårdt. I kan male trylledejsfiguren, når den er kold.

Bogmærker
Et bogmærke dekoreret med barnets tegning er en sød og brugbar julegave. I skal klippe aflange stykker pap i størrelsen 5x15cm. Når pappet er dekoreret sættes et stykke garn gennem en hul i toppen af pappet – og bogmærket er klar! 

Decoupage
For de lidt større børn er decoupage en sjov udfordring. Decoupage kan laves på mange forskellige materialer f.eks. vatkugler, dåser, urtepotter, æsker eller billedrammer. Motiverne der anvendes, kan f.eks. være servietter, udklip af dameblade eller glansbilleder.
Du skal bruge pensel æsker, decoupage lim/lak, udklip fra dameblade, dekorationsservietter eller glansbilleder.
Sådan gør du: Pensl decoupage lim/lak på vatkuglen eller æske. Kom udklip fra dameblade, glansbilleder eller serviet på og glat det ud med fingrene. Stryg til sidst to gange lak på motivet. Lad tørre mellem påstrygninger.
Materialer kan købes i hobbyforretninger.

Pastakæde
Pasta findes i mange forskellige former, størrelser og farver. Vælg dem der kan komme en lille snor igennem, og fremstil nogle helt anderledes halskæder, armbånd eller pyntekæder til vinduet eller træet. Pift evt. kæderne på og træk farvede perler på snoren mellem pastaerne. Alternativt kan man bruge afklippede stykker af sugerør som perler...

Tændstikæsker og æsker
Tændstikæsker og æsker bliver flotte med decoupage, men man kan også pynte æskerne med filt eller karton. I kan også lave en fin lille kommode ved at lime flere tændstikæsker sammen og til sidst dekorere den og evt. sætte perler på æskerne som håndtag.