Japansk Misosoup

Misosuppe er en japansk suppe, som indeholder miso (en pasta af bl.a. sojabønner) og dash (fiskeboullion). Suppen tilberedes gerne med grønsager, men smager også godt med tang, tofu, nudler, fisk og ris. Suppen er super let at lave og helt vidunderlig på en kold vinterdag.

Det skal du bruge:

8 dl vand
1½ spsk miso-pasta (fås bla. i Superbest og Irma)
50 g hvidkål eller anden kål
50 g bønnespirer
1 gulerod
2 tsk shoyu
1 tsk revet frisk ingefær
saft af ½ citron
100 g kogte brune ris

Sådan gør du:
Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Tilsæt miso-pastaen og rør
rundt, til det er opløst. Snit hvidkålen helt fint og vask bønnespirerne. Skræl guleroden og skær den i fine stave. Kom alle grøntsagerne i gryden og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med shoyu, revet ingefær og citron.

Kog risene efter pakkens anvisning og server suppen sammen med en skål brune ris.

Opskriften er fra Louise Bruun og Birdie Bjerregaards kogebog "Sund og Slank med 5:2".