Indbagte æg i brød

Brød med indbagte æg er gode på bordet, både enkeltstående eller som en del af en brunch/brunchbuffet. De er fra Anne Larsens skønne kogebog "Æg".

1 person · 10 minutter

  • 1 skive groft toastbrød
  • 1 æg
  • 1 lille bdt. purløg
  • 1 håndfuld salat, her den bitre
  • frisé, men det kunne også
  • være hjertesalat skiver af god
  • italiensk eller spansk pølse

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Stands en cirkel ud af brødet med en metalring. Læg brødet på en
bagerist med bagepapir. Slå æg ud i brødet. Stil det i ovnen ved
de 200 grader, og bag det, til ægget er færdigt og brødet gyldent i
kanten.

Det kan også gøres på en pande, men det vil suge en del af den
olivenolie, som brødene bør steges i, så tilføj evt. en lillebitte smule
smør.

Så du kan altså vælge enten den magre version i ovnen eller den
fede version på panden.

Anret brødet med tætskåret purløg, salat og pølse ved siden af.

Men kan også medbringes til en picnic. Der er ingen, der har fastlagt, at et spejlæg behøver være varmt. Find din måde at transportere det på, fx på en rist eller et stort fad, eller pak det i en sandwichpose.

Mere om: 
Følg os