Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Hylden er sprunget ud flere steder, så det er nu, du skal lave en ordentlig balje med hyldeblomstsaft, så I har til hele sommeren. Se her, hvordan du laver din egen liflige og læskende hyldeblomstdrik af hyldens store blomsterskærme.
Brug også hyldeblomsten som ingrediens i f.eks. chokoladesovs og pandekager, som du finder opskriften på nederst.
Det skal du bruge
● 40 hyldeblomst-skærme uden stilk
● 50 gram citronsyre
● 2 usprøjtede citroner - både saft og skal benyttes
● 1½ kg. lys rørsukker
● 2 l. kogende vand
● 1 dessertske flydende atamon(konserveringsmiddel) - med mindre saften skal fryses
Sådan gør du:
● Mens nogen vælger at skylle hyldens blomsterskærme i koldt vand, skriver en læser, at man ikke skal skylle dem, da man derved skyller pollen og smag ud af blomsterne. Hun anbefaler at man istedet lader hyldeblomstskærmene ligge på havebordet i 20-30 minutter, hvorefter de fleste små insekter forsvinder af sig selv.
● Klip blomsterne af stilkene, for de giver saften en bitter smag.
● Læg blomsterne i stor skål. Drys rørsukker over blomsterne. Opløs citronsyren i lidt varmt vand og bland det med saft og skal af citronerne.
● Hæld citronblandingen over blomsterne og hæld kogende vand på.
● Dæk med et klæde og lad saften trække i køleskabet i 4 døgn. Rør af og til.
● Si saften og frys den i små portioner.
Flere opskrifter med hyldeblomst:
● Jordbærsyltetøj med hyldeblomst
● Pandekager med hyldeblomst og hyldeblomst-chokoladesovs