Hjemmelavede boller til påskeferien

Der er noget ved disse boller, der får slået gækken løs. En god opskrift til påskedagene.  

Det skal du bruge til ca. 10-12 stk.

• 120 gram smør
• 2 dl mælk
• 50 gram gær
• 1/4 tsk salt
• 3 spsk sukker
• 2 æggeblommer
• 7-8 dl hvedemel
• evt. en håndfuld rosiner
• 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  1. Smelt smørret og bland det sammen med mælken.
  2. Rør gæren ud heri og tilsæt salt og sukker, æggeblommer, mel og evt. rosiner.
  3. Ælt dejen godt til den er dejligt smidig. Stil dejen til hævning i en skål i en lun vindueskarm tildækket af et fugtet viskestykke i ca. 30 minutter.
  4. Form dejen til boller, og anbring dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Lad bollerne efterhæve i yderligere 20 minutter under et et fugtet viskestykke.
  6. Pensl bollerne med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.