Fem tips til god familieferie

En ny undersøgelse, foretaget af Epinion, viser, at mange børn efterspørger mere taletid med deres forældre. For at få børnefamilierne til at tale lidt mere sammen i sommerferien, bør man ifølge familievejleder, Lola Jensen, udvide ”dagligstuen” og her kan den nye app fra Renault være med til at styrke samtalerne på familiens bilture. 9 ud af 10 forældre svarer nemlig at bilen er ét af de bedste rum for samtale.

Undersøgelsen viser bl.a. at halvdelen af de danske børnefamilier kæmper med at finde tid til at tale mere sammen i hverdagen, og 60 procent ønsker sig mere dedikeret taletid. Særligt er det de emner, som familiens mindste gerne vil tale om, der ofte bliver negligeret.
 
For at få børnefamilierne til at tale lidt mere sammen i sommerferien, bør man ifølge familievejleder, Lola Jensen, udvide ”dagligstuen” og her kan en ny app fra Renault være med til at styrke samtalerne på familiens bilture. 9 ud af 10 forældre svarer nemlig at bilen er ét af de bedste rum for samtale. Den nye samtale-app er et godt redskab for familier til at øve sig på at starte den gode samtale.

1. Planlæg - også de små ting
- så man sørger man for de bedste forhold for den gode stemning – hvilken mulighed har man i bilen! Planlæg restepladser, hav mønter klar, lav madpakker osv.

2. ’Ingen i familien kan stikke af' 
– se og omfavn de muligheder, der er i det at være sammen i bilen – ingen skal andet end at være sammen.

3. Smil – og sig pyt
- der sker stort set altid noget uforudset, når man er afsted sammen. Ofte er det man husker bedst fra ferien de situationer, der opstår pludseligt.

4. Gør tiden til en leg 
- tænk ind hvilken alder børnene i familien har – lege som musikquiz, SPK, rød, gul, grøn bil, appen C-ME, der giver alle i familien taletid til hver deres yndlingsemne, er oplagte lege til at fordrive tiden og få noget hyggeligt og sjovt ud af det sammen. 

5. Forbered den bedste gave til første skoledag
- giv dine børn tid til at tale, men lær dem kunsten at vente på at det bliver deres tur til at tale. Det at lytte er også en kunst.

Læs mere og hent appen her.

 

Fakta fra undersøgelsen:
- 45 % af børnene ville ønske, at der var mere tid til at tale sammen i familien, men 9 ud af 10 (91 %) af børnene siger, at forældrene har tid til at tale med dem, når de har brug for det.

- 8 ud af 10 (81 %) af børnefamilierne kører sammen i bil mindst 1 gang ugentligt. Hver femte (20 %) gør det hver dag. I ferier kører børnefamilierne endnu oftere sammen – 78 % kører flere gange bil med deres barn/børn i sommerferien, 71 % i efterårsferien og 71 % i juleferien.

- 35 % er på en længere biltur mindst hver anden måned og 59 % tager på bilferie med børnene mindst en gang om året.

- 9 ud af 10 af forældrene (90 %) synes at bilen altid, ofte eller nogle gange er et godt sted at have en samtale.

- De fleste familier (51 %) er gode til at fordele taletiden ligeligt. Ifølge børnene taler mor (21 %) dog mest. Kun 3 % af familierne har faste regler for taletid derhjemme.

- Mange oplever, at de ikke har noget interessant at tale med partneren om (56 % ofte/en gang i mellem)

Følg os