Fastelavnsboller med lækkert fyld

En herlig opskrift på festlige og lækre fastelavnsboller. 


Det skal du bruge til ca. 20 stk.

Bolledej
400 g hvedemel
100 g speltmel
150 g smør
50 g rørsukker
2 dl mælk
50 g gær
2 æg + 1 æg til pensling
½ tsk. salt
½ tsk. allehånde
½ tsk. kardemomme
1 tsk. revet skal af en
økologisk citron

Æble-/marcipanfyld
1 syrligt æble
100 g marcipan
50 g smør
100 g sukker

Bland alle tørre ingredienser i en skål (mel, sukker, salt, allehånde, kardemomme og citronskal).
Varm mælken, og opløs gæren heri. Mælken må ikke koge, men skal bare være lun.
Hæld den lunkne mælk over smørret, og rør rundt, indtil smørret er blødt, men ikke helt smeltet.
Hæld smør og mælk over i melblandingen, og ælt til en fast dej. Giv dig god tid med æltningen − det giver gode overarme!
Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

Lav det ønskede fyld, mens dejen hæver. En klassisk vaniljecreme eller syltetøj kan bruges, men vi vil anbefale dette æble-/marcipanfyld, som vi er vilde med!

Æble-/marcipanfyld
Riv æble og marcipan på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål, og tilsæt sukker og smør. Rør det hele godt sammen til en snasket masse.
Tænd ovnen på 200 ˚C. Del dejen i 20 boller, og rul hver bolle ud til en firkant.
Læg en spiseskefuld fyld på midten af firkanten, og fold hjørnerne ind over. Sørg for, at bollen er helt lukket.
Læg bollerne på en bageplade med lukningen nedad og med godt mellemrum imellem.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
Bag bollerne i ovnen i 15 minutter, til de er fine og gyldne.
Lav glasur og pynt klar, mens bollerne køler af på en rist.
Pynt, og server på et flot fad.

TIP:
Pynt med forskellige farver glasur – fx kan du bruge
rødbedesaft til at lave en flot lyse-rød glasur. Drys med
farverig pynt, eksempelvis tivolikrymmel, slik, frysetørrede
bær, chokoladeknapper … Eller tegn figurer
eller ansigter med chokoladeglasur.

 

Opskriften er fra kogebogen Køkkenfest - en kogebog for alle festglade madaber.

Følg os