Få mere tid i hverdagen som ny mor

Som nybagt mor går meget, hvis ikke al tiden med at passe babyen. Det kan derfor ofte være svært at finde overskud til daglig, fordi det hele går op i bleskift og babymos. Man kan derfor godt miste overblikket som ny mor, men der er måder hvorpå du kan få lidt af tiden, og ikke mindst overskuddet tilbage.

Køb ind online
En første oplagt måde at få lidt mere tid i hverdagen, er hvis du begynder at købe ind online. Nethandel er meget på vej frem i Danmark, og du kan derfor købe alt hvad du skal bruge online. Det gælder altså både dagligvarer, nyt til boligen eller nyt tøj.

Hvis du køber ind online, slipper du også for at have din baby med rundt i supermarkedet. De fleste mødre har sikkert prøvet at have en grædende baby med rundt i supermarkedet, og det er ikke særlig sjovt. Hvis du køber ind online, kan du gøre det hjemme på sofaen og slipper derfor for den risiko.

Men det er ikke kun ved dagligvarerne at du kan spare tid, du kan også købe tøj online, hvis du lige står og mangler en festkjole, du kan fx købe modetøj online hos DressYou. Engang i mellem kan det selvfølgelige være hyggeligt at shoppe med veninderne, men du kan spare meget tid, hvis du flytter dine daglige indkøb online. 

Brug så lidt tid som muligt på de kedelige pligter
Hvis der er noget der tager meget tid i hverdagen, er det mange af de kedelige pligter. Der skal støvsuges, vaskes tøj, støves af, laves mad og vaskes op efter maden. Og det kan hurtigt ende sådan, at lige så snart babyen sover, skal mange af pligterne gøres, frem for at der bliver tid til afslapning.

Hvis du kan finde måder, hvorpå du kan spare tid på de ting, der er alligevel bare er kedelige pligter, kan du i stedet bruge tiden på nogle lidt sjovere ting. Du kan fx spare tid på madlavningen, hvis du laver en madplan for ugen, så du hver dag har styr på hvad der skal laves, og hvis du tilmed køber ind online, til en uge af gange, er der meget tid at hente der.

En anden måde at spare tid på de kedelige pligter, er med rengøringen. Der kan du spare tid, hvis du aftaler en ugentlig rengøringsdag med kæresten, hvor I gør rent om eftermiddagen eller aftenen, alt efter hvornår det passer jer bedst. Hvis I sammen gør rent en gang om ugen, er du fri for at tænke på det ugens 6 andre dage.

Noget andet som mange kvinder ser som en lidt kedelige pligt, og også er noget der tit kan tage meget tid er hårfjerning. Hvis du synes hårfjerning er noget der tager meget af din tid, kan du overveje at få lavet en permanent hårfjerning, så ikke behøver at bruge tid på det længere. 

Brug tiden på noget der gør dig glad

Det hænger lidt sammen med punktet før – når du har fået lidt mere tid væk fra de kedelige pligter, gælder det om at bruge tiden på noget du godt kan lide. Tænk over hvad du gerne vil have mere tid til at nå i hverdagen. Det kan fx være at løse bøger, cykle nogle flere ture, se din ynglingsserie eller noget helt andet.

Du kan også blive gladere på helt andre måder, fx ved at glæde eller hjælpe andre. Man bliver nemlig ofte selv gladere hvis man hjælper andre. En sidste måde hvorpå du kan blive gladere kan også være ved at gøre noget for miljøet eller andre sager som du synes er vigtige. Det lyder måske lidt abstrakt at hjælpe miljøet, men der er mange små måder hvorpå du kan hjælpe miljøet, fx ved at tage cyklen frem for bilen en ekstra gang, eller bruge økologiske stofbleer. Stofbleer lyder måske umiddelbart som en tidsrøver i hverdagen, men du kan i dag få moderne stofbleer, som er lige så nemme at bruge som de typiske engangsbleer.

Hvis du gør noget, der gør dig glad, vil det automatisk give dig lidt mere overskud i hverdagen, selvom du er nybagt mor, og der er rigtig meget at se til.