Et overskueligt kagehus

Det kan virke som et stort og overskudskrævende projekt at lave et kagehus med børnene til jul, men ikke med denne opskrift fra Annemette Voss´ kogebog "Kagekarma". Kagehuset er nemlig simpelt, ikke for stort og tilpas børnevenligt til, at alle aldre kan være med, når det skal pyntes. 

Sværhedsgrad: medium. Arbejdstid: 2-3 timer. Bagetid: 3 x 12-15 min. Hviletid: 8 timer

DET SKAL DU BRUGE:

Kagedej
100 g smør
100 g hvidt sukker
140 g lys sirup
1 æg (str. S)
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
250-300 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Glasur
2-3 pasteuriserede æggehvider
400 g flormelis

Pynt
sukkerperler
glimmer
Karamel

200 g lyst rørsukker.

SÅDAN GØR DU:

Kagedej: 
Kom smør, sukker og sirup i en lille gryde og varm det op ved middel varme, til det er smeltet sammen. Lad det køle af. Rør ægget i og sigt alle de tørre ingredienser ned i blandingen. Rør dejen godt sammen, kom den i en frysepose og lad den hvile i køleskabet natten over.

Tegn og klip skabeloner af husets dele (se side XXX) på bagepapir. Rul mindre dele af dejen ud mellem to stykker bagepapir til en
tykkelse på 3 mm. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen ud efter skabelonerne uden at flytte på dejen. Fjern den overskydende dej og træk bagepapiret med huset over på en bageplade. Bag ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Gentag så mange gange som nødvendigt, til du har alle delene til huset. Afkøl delene, inden du går
i gang med dekorationen. 

Glasur:
Pisk æggehviderne skummende og pisk flormelissen i lidt efter lidt, til du har en sej glasur. Kom glasuren i et lille kræmmerhus af bagepapir. Dekorér husets dele med glasur og sukkerpynt/slik, inden huset samles.

pinthis
pinthis
pinthis

Karamel:
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved lav varme. Lim huset sammen med karamellen. Start med at samle selve husets fire vægge. Læg dernæst taget på. Saml skorstenen for sig og sæt også den på.

Pynt huset med ekstra glasur, så det ligner sne og istapper og afslut med et drys glimmer.

SAMLING AF KAGEHUS

  1. Varm lidt rørsukker op i en tykbundet gryde, til det er helt smeltet og karamelliseret. Hæld karamellen ud på et stykke bagepapir og lad karamellen køle lidt af. Dyp kagehusets sider i karamellen, én ad gangen. Arbejd fokuseret, da karamellen hurtigt størkner.
     
  2. Saml siderne til kagehuset med den varme karamel som en slags lim. Du kan altid komme mere varm, flydende karamel på indersiden af husets vægge med en lille ske til hjælp, hvis huset ikke rigtigt vil holde.
     
  3. Start med kagehusets nederste dele. Afslut med tag og skorsten.

 

 

Følg os