Det kan du lave i efterårsferien med børnene

Efterårsferien er lige rundt om hjørnet, og det betyder tid til hygge med børnene. Der findes rigtig mange aktiviteter, som er perfekte til efterårsferien med børn. Først og fremmest er efterårsferien tid til hygge indenfor, men I kan fx også tage på kastanjejagt og bruge lidt tid udenfor. 

Indendørs hygge
Om efteråret, når bladene begynder at falde, og både regn og blæst hærger, er det dejligt at hygge indenfor.

I kan hygge indenfor på mange forskellige måder. I kan fx gå i køkkenet og bage en kage sammen. At lave mad med jeres børn, er en perfekt aktivitet, som de fleste børn elsker, specielt hvis der er mulighed for at dekorere kagen bagefter. Og så kan I jo sidde i sofaen med en kop kakao sammen med et lækkert stykke kage bagefter.

I kan også være kreative med jeres børn og sidde og tegne eller male sammen. Hvis I har lyst kan I lave en lille gættekonkurrence og se, hvem der kan gætte flest tegninger.

I kan også begynde at lave lidt juleklip. Selvom vi kun skriver oktober, er der ikke længe til, at der skal til at tænkes på julegaver og julefrokoster, og I kan derfor roligt tyvstarte lidt med julepynten. 

Tag på kastanjejagt
Selvom temperaturen daler, og nedbørskurven stiger, kan du stadig være heldig med et par dage med godt vejr i efteråret. Når vejret er godt, kan I tage på kastanjejagt med jeres børn. Børn elsker at komme udenfor og lede efter kastanjer, og så kan i bagefter sidde sammen og lave sjove kastanjedyr, som kan I dekorere.

Hvis den står på regn de fleste dage, skal I bare huske en god regnjakke, og så er I klar til at tage på jagt i skovbunden.

I kan evt. kombinere kastanjejagten med en cykeltur. Det er hyggeligt at tage på cykeltur sammen hele familien. Hvis I skal ud og cykle gælder det om at finde en dag, hvor der ikke loves for meget regn. Man bliver mere våd, når man cykler, i forhold til når man går, og en cykeltur kan derfor hurtigt blive ødelagt, hvis der kommer en stor byge. Men hvis I kan finde en dag, hvor vejret ser godt ud, er det bare med at finde cyklerne frem, om det så er en mountainbike, racercykel, el cykel, eller en ganske almindelig cykel, er det en perfekt efterårsaktivitet. 

Forkæl børnene med en tur i legeland eller badeland
En sidste god aktivitet til efteråret, som alle børn elsker er at tage i badeland eller besøge et indendørs legeland.

Mange børn har brug for at brænde lidt energi af, og hvis vejret ikke er til cykeltur eller kastanjejagt kan et besøg i en svømmehal være perfekt til jeres efterårsferie. Alle børn elsker at komme i svømmehallen, specielt hvis forældrene tager med, så kan I få en god dag sammen hele familien, og hvis der så er et lille badeland, er det endnu bedre.

I kan også forkæle jeres børn med et besøg i et indendørs legeland. Børn elsker at få lov til at boltre sig i et indendørs legeland, og det er perfekt til de kolde efterårsdage. 

Praktiske gøremål
Efterårsferien er både tid til hygge og sjove aktiviteter med børnene. Men det er samtidig også et oplagt tidspunkt, at få styr på nogle af de praktiske gøremål.

Det er fx et godt tidspunkt at få børnene til tandlæge - og måske også selv komme til tandlæge. I hverdagen kan det godt blive svært at finde et tidspunkt, hvor der er tid til det. Du kan derfor med fordel bestille tid hos tandlægen i efterårsferien. Du kan kigge på nettet, hvis du mangler en god tandlæge, og der kan du ofte også se eksempler på tandlægepriser