Børnesalat i glade farver

Vildt lækker børnesalat i farver der uden tvivl vil udfordre deres sanser.

Det skal du bruge til en god portion

2 avocadoer
saft af ½ citron
2 rødløg eller evt. purløg
4 små gulerødder
– gerne i flere farver
2 dl cherrytomater
– gerne i flere farver
3 små squash – gule og grønne
1 bundt persille
1 bundt mynte

Lys balsamicodressing
2 spsk hvid balsamico
6 spsk koldpresset
olivenolie
havsalt og friskkværnet
peber

Sådan gør du
Del avocadoerne, tag stenene ud, skær kødet ud i bittesmå tern, ca. 0,5 cm x 0,5 cm, og læg dem i en skål. Pres citronsaften udover. Pil rødløgene og skræl gulerødderne. Skær rødløg, gulerødder og cherrytomater i bittesmå tern. Del squashene på langs. Skrab kernerne ud med en ske og skær courgetterne i små tern.

Vend alle grøntsagerne sammen og anret salaten på et stort fad og hæld halvdelen af dressingen over. Server resten af dressingen ved siden af salaten i et sylteglas.

Lys balsamicodressing
Bland balsamico, olie, salt og peber til en dressing.

 

Opskriftenen er fra Mette Løvboms "Salattøsen" som er en lækker bog spækket med salater til hele familien

"Børn elsker mad med smag, og de elsker farver. Derfor serverer jeg altid sprøde og farverige salater og grøntsager for børn i alle aldre – og til alle måltider. Grøntsager bør være en helt naturlig del af måltidet og stunderne rundt om spisebordet med familien. Det er i de situationer, vi har mulighed for at lære vores børn om madkultur og om glæden ved mad lavet fra bunden. Det er med til at udfordre deres sanser og udvikle deres nysgerrighed efter mad med smag, saft og kraft." - Mette Løvbom