Bagehygge er dejligt i efterårsferien

I en dansk efterårsferie er der ingen garanti for høj solskin, og der er altid risiko for regn og blæst. Så er det godt at have nogle indendørs ideer og aktiviteter klar, som man kan hygge sig med sammen med mor og far, venner og kammerater.

Her er en nem og lækker opskrift, der på smart vis kombinerer kager og slik. Lidt ligesom en kagemand, så opskriften kan også sagtens bruges til en fødselsdagsfest.

Chokolademuffins med kokostopping og lakridskonfekt

Det skal I bruge

4,5 dl mel
1 dl kakaopulver
2 tsk. bagepulver
En halv tsk. salt
200 g smør
3 dl sukker
2 æg
2 dl sødmælk
30 g kokosmel
150 g Odense Hvid Chokolade, hakket
100 g Odense Mørk Chokolade, hakket
Evt. smør eller olie til formen.

FROSTING

En halv dl piskefløde
En halv dl kokosmælk
7 dl flormelis
Lakridskonfekt til pynt
Evt. kokosmel til pynt

Sådan gør I
Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret over svag varme, tag det af varmen og pisk sukker og æg luftigt. Rør smør og mælk i æggemassen, kom kokos i og sigt til sidst melblandingen i. Vend det hele med hakket chokolade.
Kom massen i muffinforme og bag dem ved 180˚C i 17-20 minutter, til de er gennembagte. Afkø l dem inden du pynter dem.

DEKORATION
Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret over svag varme, tag det af varmen og pisk sukker og æg luftigt. Rør smør og mælk i æggemassen, kom kokos i og sigt til sidst melblandingen i. Vend det hele med hakket chokolade.
Kom massen i muffinforme og bag dem ved 180˚C i 17-20 minutter, til de er gennembagte. Afkø l dem inden du pynter dem.

Kilde: Odense-Maricpan.dk