Bål på stranden

At lave bål på stranden og bage snobrød er alle tiders sommeraktivitet med børnene. Men seancen kan få en sørgelig slutning, hvis man ikke sørger for at få slukket bålet ordentligt. Gløderne og sandet under gløderne, er glohede i mange timer efter ilden er gået ud og kommer man til at træde på dem resulterer det i alvorlige forbrændinger.

Gode råd om bål:
● Der skal altid være voksne tilstede, når der laves bål
● Hold bålet under opsyn hele tiden
● Fjern eventuelle flintesten fra bålpladsen. De kan eksplodere i varmen
● Tænd aldrig bål hvis det blæser meget
● Tænd aldrig bål tæt på buske og træer
● Hvis I benytter engangsgrill, er det meget vigtigt at den er afkølet inden I smider den ud.
● Afkøl underlaget (sandet / jorden) med vand, inden I går

Snobrød
Det skal du bruge til 6 stk.

Dej
● 25 g smør
● ¼ liter mælk
● 25 g gær
● 2 tsk sukker
● ¾ tsk groft salt
● 400 g hvedemel (ca. 6.75 dl)

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke ca. 40 cm langt.

Sno et stykke dej om hver pind og sørg for det sidder godt fast. Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne. Spis snobrødene varme.
 

Følg os