Arbejd, mens du rejser, og hav hele familien med

For mange familier kan det være svært at få tid til at komme ud at rejse. Er der to forældre med fuldtidsjob, er det langtfra sikkert, at man kan få ferie på samme tid og dermed kan komme afsted med børnene. Men heldigvis er der råd for det – læs blot med her. 

Tag jobbet med på farten 

Er man så heldig at have et job, som kan klares fra stort set et hvilket som helst sted, kan en løsning være at tage arbejdet med på ferien. Det lyder måske ikke ligefrem som den fedeste løsning i verdenen, men hvis alternativet er, at man ikke kommer på ferie sammen, er det nok alligevel at foretrække. Mange kontorjobs kan godt i en begrænset periode flyttes væk fra kontoret, og det betyder, at I allesammen kan komme ud at rejse sammen. Har du mulighed for at tage arbejdet med dig, kan det dermed være løsningen. Så kan du eksempelvis arbejde om dagen, men har stadig aftenerne sammen med din familie. 

Skab balance i tingene 

Er du så heldig at kunne tage arbejdet med dig, gælder det om at få lavet en god balance i det. Selvom du har jobbet med dig, skal hele ferien naturligvis ikke ende med at blive en arbejdslejr. Sørg for at have lavet en plan for, hvornår du arbejder, og hvornår du holder fri. Har du små børn, kan det være, det passer bedst, at du arbejder om aftenen, hvor de alligevel sover. Så kan du eksempelvis arbejde nogle timer om formiddagen og så have eftermiddagen med familien og arbejde igen om aftenen. Det er forskelligt, hvad der giver mening i forskellige familier, men det er under alle omstændigheder vigtigt at adskille arbejde og ferie, så der også bliver tid til sjov. 

Rejs nemt med børnene 

Det er fantastisk at komme på ferie med hele familien, men der kan også være nogle udfordringer i at rejse med mindre børn. Skal du have mulighed for at arbejde, skal børnene helst ikke kræve for meget opmærksomhed. Det kan du sikre dig, at de ikke gør ved for eksempel at vælge en destination, hvor der faktisk er noget for dem at komme efter. Skal I på en rigtig daseferie, kan det for eksempel være en god idé at vælge et resort, hvor der er masser af underholdning for børnene – så er de nemlig optaget en stor del af dagen. Skal du sikre dig, at nætterne også bliver stille og rolige, kan du med fordel tage weekendsenge med, så børnene kommer til at sove godt og trygt. Kender de weekendsengene i forvejen, er det ikke nær så skræmmende at skulle lægge sig til at sove, som det kan være at skulle sove i en helt fremmed seng. Du kan læse mere om weekendsenge hos sov-bedre.dk. Med en sådan sikrer du barnet en god nattesøvn – også på ferien.