Stor stigning i danskere på bilferie

Bilferie bliver for alvor populært i de kommende uger, hvor usædvanligt mange danske biler stævner ud. Og særlig ét ferieland er steget i popularitet siden sidste år, viser ny undersøgelse.Kufferterne i bagagerummet, iPads til bagsædet og rendyrket asfaltferie. Danskerne ventes i den grad at rejse på bilferie i løbet af sommeren i år.

1,6 mio. bilister
I ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 2.290 bilejere siger 63 procent ja til, at de rejser på bilferie i løbet af sommeren, hvilket svarer til ca. 1.600.000 bilejere.

Det er en stigning på 25 procentpoint sammenlignet med en identisk undersøgelse, som virksomheden foretog i 2014 blandt 2.461 bilejere.

"Det overrasker, at bilferie bliver så populært et rejsetema i år. Én årsag kan være, at danskerne sidste år havde en fantastisk sommer herhjemme og har fået smag for bilferie. Herudover ved vi, at kør-selv-ferie er billigt og giver mange oplevelser. Skal man på bilferie, råder vi alle til at få en TilstandsAttest på bilen. Her tjekker vi bl.a. oliestand, bremser, elektriske kredsløb, tandrem og støddæmpere – alle de ting, der kan gå i stykker, når bilen kører langt. Hver sommer strander omkring 7.000 danske bilister i udlandet på grund af mekaniske problemer, viser tal fra SOS International. Derfor er det vigtigt at før-tjekke b ilen, så man undgår nedbrud midt i f.eks. alperne,” siger adm. direktør, Per V. Rasmussen hos Applus Bilsyn.

Danmark stiger i popularitet
Især én rejsedestination overstråler alle andre. For hele 59 procent af de danske familier, venner og kærestepar, der skal på bilferie, foretrækker firehjulet ferie i Danmark.

Også her er der sket en markant forskydning i forhold til 2014. Sidste år var samme tal kun 38 procent.

Skal du til Tyskland – så husk miljømærket!
Ca. 70 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et grønt miljøzonemærke (Umweltplakette) må køre ind. Mærket bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldigt i hele bilens levetid. Ganske få byer accepterer fortsat et gult mærke. Et miljømærke kan bestilles hos Applusbilsyn.dk.

FAKTA
De 5 mest populære 2015-rejsemål på bilferien
1. Danmark 59 %
2. Tyskland 9 %
3. Italien 8 %
4. Sverige 7 %
5. Frankrig 6 %


Kilde: Applus Bilsyn

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
For at forhindre spam.