Muffinboller med fyld - til madpakken!
15. september 2015
Fra Morten Skærveds inspirerende kogebog Moderne Madpakker bringer vi her opskriften på skønne, sunde muffin-boller med fyld.
Du skal bruge til 12 stk
∙ 1 dl vand
∙ 1 dl bulgur
∙ evt 1 rød chili
∙ 1 dåse majs (ca 140 g)
∙ 100-200 g (gerne røget) skinke eller hamburgerryg
∙ 3 dl mælk
∙ 25 g gær
∙ 1 tsk olie
∙ 1 tsk salt
∙ 3 dl (200 g) grahamsmel
∙ 2¼ dl (150 g) hvedemel
∙ evt ca 1 spsk (10 g) reven ost
Sådan gør du
∙ Bring vandet i kog og hæld det over bulguren. Lad det stå til bulguren har opsuget alt vandet – ca. ½ time.
∙ Rens evt. chili for kerner og hak den fint.
∙ Hæld vandet fra majsene og skær skinken i tern – ca. 1 gange 1 centimeter.
∙ Lun mælken – ca. 35 grader og hæld den i et dejfad, tilsæt gæren og opløs den – evt. med et piskeris.
∙ Tilsæt (evt. chili) olie, salt, bulgur, grahams- og hvedemel. Rør dejen sammen i 2 minutter med en håndmikser – brug dejkrogene.
∙ Rør derefter majs og skinke i dejen.
∙ Hæld dejen i smurte muffinforme, dæk med et viskestykke og lad muffinbollerne hæve ca. 20 minutter.
∙ Drys evt. med reven ost, eller pensl med vand og bag muffinbollerne i ca. 15 minutter midt i ovnen ved 200 grader, til de er gennembagt.
∙ Lad bollerne køle af i formene. Vend dem ud af formene og frys dem ned med det samme.
Du skal bruge til 12 stk
∙ 1 dl vand
∙ 1 dl bulgur
∙ evt 1 rød chili
∙ 1 dåse majs (ca 140 g)
∙ 100-200 g (gerne røget) skinke eller hamburgerryg
∙ 3 dl mælk
∙ 25 g gær
∙ 1 tsk olie
∙ 1 tsk salt
∙ 3 dl (200 g) grahamsmel
∙ 2¼ dl (150 g) hvedemel
∙ evt ca 1 spsk (10 g) reven ost
Sådan gør du
∙ Bring vandet i kog og hæld det over bulguren. Lad det stå til bulguren har opsuget alt vandet – ca. ½ time.
∙ Rens evt. chili for kerner og hak den fint.
∙ Hæld vandet fra majsene og skær skinken i tern – ca. 1 gange 1 centimeter.
∙ Lun mælken – ca. 35 grader og hæld den i et dejfad, tilsæt gæren og opløs den – evt. med et piskeris.
∙ Tilsæt (evt. chili) olie, salt, bulgur, grahams- og hvedemel. Rør dejen sammen i 2 minutter med en håndmikser – brug dejkrogene.
∙ Rør derefter majs og skinke i dejen.
∙ Hæld dejen i smurte muffinforme, dæk med et viskestykke og lad muffinbollerne hæve ca. 20 minutter.
∙ Drys evt. med reven ost, eller pensl med vand og bag muffinbollerne i ca. 15 minutter midt i ovnen ved 200 grader, til de er gennembagt.
∙ Lad bollerne køle af i formene. Vend dem ud af formene og frys dem ned med det samme.