Lav selv fastelavns kostumer

Hvis I endnu ikke har styr på udklædningen til fastelavn, så får du her en stribe ideer til, hvordan I nemt og billigt kan kreere sjove og helt unikke kostumer ...

Lille grå mus
Du skal bruge: Hårbøjle, sort karton, hæftemaskine, børnesminke eller evt. eyeliner, 2 m. torv, sort t-shirt

Klip to ruderformede stykker karton, fold på midten og klips dem fast rundt om hårbøjlen.
Farv næsen sort og tegn fine lange knurhår fra næsen ud på kinderne. Er det en pigekat, kan man evt. farve øjenlåg og tegne lange øjenvipper fra øverste kant af øjenlåget og opefter.
Klæd barnet i sort tøj. Skal der en flyverdragt under, må kan man evt. trække en voksen t-shirt udover dragten.

Og husk halen! Du skal bruge et par meter sort torv til halen. Har du ikke lige torv liggende, kan du evt. klippe en lang plastiksnor ud af en sort affaldspose.
Samme fremgangsmåde kan også bruges hvis barnet ønsker at være udklædt som mus. Her skal der bruges grå karton og øerne må gerne være større og mere runde end de spidse katteører. Og så skal t-shirt og hale naturligvis være grå i stedet for sort.


Rumvæsen, robot eller terning
Du skal bruge: En stor, gerne aflang, papkasse, hvid eller grå maling, hårbøjle, ståltråd, folie

Med en god papkasse, en hårbøjle og ståltråd kan I lave et flot rumvæsen, en sjov robot eller en sej mobiltelefon. Lav huller i papkassen til hoved og arme, mal kassen hvid eller klæb hvid papir på kassens sider.
Sno ståltråd om hårbøjlen og lav lange antenner. Beklæd antennerne med folie. Barnet kan evt. dekorere kassen med flotte knapper og metre – og naturligvis en flot skærm hvis man vil være udklædt som mobiltelefon.
Er papkassen nogenlunde kvadratisk, kan den beklædes med sorte prikker så det ligner en stor terning.


Et stykke pizza, et frimærke eller Spar Es
Du skal bruge: 2 store stykker hvid karton – fås som regel i 100x70cm eller 84x59,4cm(A1), en desserttallerken til at tegne efter, vandfarver og pensel, svamp

Klip den hvide karton som kæmpe pizza-stykker, dekorer hvert stykke med barnets yndlings pizzafyld. Brug f.eks. tallerknen til at tegne flotte runde pepperoni-stykker som farves røde med hvide pletter, gule stykker ananas, brune cocktailpølser – brug en svamp med lysegul maling til at få en rigtige osteeffekt.
Når pizzastykkerne er dekorerede og tørrede, hægtes stykkerne sammen med to seler, ligeledes lavet af pap. Selerne sættes godt fast på bagsiden af ”pizzastykkerne” med masser af tape og hænges over barnets skuldre som sandwich board.
De store kartonner kan også klippes med buede kanter til store rektangler, hvorefter man kan dekorere stykkerne som gigantiske frimærker fra Danmark eller Langbortistan.
De store rektangulære kartonstykker kan også dekoreres som Pokemonkort, spar es eller måske en plakat med en efterlysning af en farlig røver...
Følg os