Køkken og kaos med Felix og Marie

Titel: Køkken og kaos
Forfatter: Felix Smith & Marie Schmidt
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Bestilling: Online>>

Den populære studievært Felix Smith har sammen med sin kæreste Marie Schmidt, der er uddannet kok, lavet en utraditionel, inspirerende og grafisk eksperimenterende madbog med opskrifter til dem, der gerne vil leve sundt, men ikke gider jagte rundt efter "det perfekte liv".
"Sæt for guds skyld ikke os ind i en rolle som en familie, der lever perfekt og vil have andre til at gøre det samme. Det skal være sjovt at lave mad, og vi skal nyde vores familie i stedet for at stresse rundt og jagte et idealiseret liv", siger Marie Schmidt og Felix Smith.

Et af de konkrete udtryk for denne livsindstilling er, at Marie og Felix fra starten bestemte sig for at bruge det køkkenudstyr, de havde i deres kolonihave, og hvis de kom i nød, ville de supplere med loppemarkedsfund. De ville ikke finde en sponsor til et trendy brand indenfor køkkenudstyr, for de ønskede ikke at bygge klicheer og "Bo Bedre"-illusioner op. I stedet ville de skabe et indtryk af et virkeligt liv, hvor der indimellem er kaos, fordi mennesker er vigtigere end overflade.

Køkken & kaos lægger op til at tage tingene lidt afslappet, nyde hinanden og det at lave mad og spise sammen, og samtidig inspirerer den til at spise økologisk og "lokalt" - uden at være fanatisk. Bogen rummer en "rodebutik" - som forfatterne selv udtrykker det - af lækre og indbydende retter, der kan laves året rundt og i mange situationer - her er f.eks. opskrifter til både grillen, vinteraftnerne og "mellemmaden".

Grafisk designer Pia Darfelt og fotograf Line Falck, der begge er erfarne indenfor kogebøger, har skabt en stilistisk og indholdsmæssigt anderledes madbog, der viser nye veje for denne genre.

Fotografier af konkrete retter blander sig med reportager fra familielivet med f.eks. vennebesøg, skovture og morgenmadsstemninger med Felix, Marie, deres barn og hund og kat til tekster om "køkken og kaos" skrevet af Felix selv. Et helt unikt miks til den unge familie, der ikke gider alt det perfekte, men gerne vil have inspiration til at lave god mad til hinanden. Og lidt at tænke over samtidig.