Kartoffelklatter

(rösti)

Du skal bruge …
• 1 kg. kartofler
• 2 løg
• 3 æg
• ½ dl. mel
• 2 tsk. salt, peber
• 1 tsk. kanel og ½ tsk. gurkemeje
• ½ dl. olie til stegning

Sådan gør du …
• Skræl kartoflerne
• Bred et rent viskestykke ud op bordet og riv kartoflerne på det
• Saml hjørnerne på viskestykket, hold det over vasken og vrid væsken ud af kartoflerne, så meget du kan
• Kom kartoflerne i en stor skål
• Riv løget fint og rør det i
• Slå æggene ud oveni
• Tilsæt krydderier
• Bland det hele godt sammen. Det gøres lettest ved at ælte med hænderne
• Varm olie på en pande
• Sæt kartoffelblandingen på i små klatter
• Steg dem i cirka 8 minutter i alt
• Vend dem flere gang undervejs

Kartoffelklatter er god tilbehør til kød og f.eks. tomatsalat.

Tip
Hvis du undlader kanel og gurkemeje, så har du ”rösti”.

Opskriften er fra Vupti! Gyldendals nemme kogebog