Kærlighedskødboller

Anmeldelse af Nønne Lønne Votborg

Titel: Kærlighedskødboller
Forfatter: Mette Vedsø
Forlag: Forum
Bestilling: Online>>

Den allerførste forelskelse
Kulturforskelle kan være et vanskeligt emne at formidle for børn. I ”Kærlighedskødboller” sker det imidlertid på en fin og humoristisk måde, der nok skal få børnene til at trække på smilebåndet og forstå, at vi alle sammen er ret ens når det kommer til stykket. Eller også er vi alle sammen ualmindelig specielle og svære at sætte i bås, uanset om vi har en dansk kristen baggrund eller en indvandre og muslimsk baggrund. Bogen viser i hvert fald, at man ikke skal skue hunden på hårene, men lære personen at kende først – uanset om man er dansker eller har en ikke-dansk baggrund.

Kulturforskelle og forbud
Piger er tidligere modne end drenge. Det må drengen Kamal sande, da han overrumples af Kammas kys og kærlige ord. Da Kamal inviteres til Kammas fødselsdag, er det kulturforskellene mellem de to børn der pludselig fylder. Kamal må nemlig ikke spise Kammas livret kødboller, der er lavet af svinekød, men hvordan skal han dog fortælle det?

En positiv løsning
Kamal og vennen Jes planlægger at klare udfordringen ved hjælp af trylleri. Udstyret med masser af oksekødboller i lommen drager Kamal til fødselsdag. Men tingene går slet ikke som han havde planlagt. For hvem havde sagt, at Kammas kærlighedskødboller er lavet af svinekød – eller af kød for den sags skyld. Det er jo slet ikke alle der spiser kød. Nogen gange er tingene slet ikke som man regner med. Godt det samme!

Anbefalelsesværdig for de mindste
Mette Vedsø fortæller sin historie om ”Kærlighedskødboller” på en dejlig let og munter måde. Moralen er klar. Bogen har et lix på 14. Den er udgivet i Forums letlæsningsserie Zoom Ind, der henvender sig til børn i indskolingsfasen. Med sine glade billeder og positive holdning til hvordan vi omgås hinanden, kan den varmt anbefales.