Havregrynsboller

Fra Kirsten Alminds nye dejlige kogebog Børnenes Livretter, bringer vi her opskriften på havregrynsboller ...

Ingredienser ...:

• 1 ½ dl havregryn
• 3 dl vand
• 25 g gær
• 2 dl reven gulerod
• 1 dl yoghurt
• 2 spsk olie
• 1 tsk salt
• 500 g hvedemel
• 1 sammenpisket æg til pensling
• 2-3 spsk sesamfrø

Tilberedning ...:
• Kom havregryn og vand i en gryde og kog det op, mens der røres 1-2 minutter.
• Når det er blevet til havregrød, tages gryden fra varmen og afkøles.
• Kom grøden i en skål og rør den smuldrede gær i. Kom herefter den revne gulerod, yoghurt, olie og salt i og rør det hele godt sammen.
• Tilsæt halvdelen af hvedemelet. Tag herefter dejen ud på bordet og ælt den godt sammen med resten af melet.
• Stil dejen til hævning et lunt sted med et rent klæde over i 1 time.
• Form 20 lidt aflange boller. Lad dem efterhæve på bagepapir på en bageplade 15 minutter med et klæde over.
• Pensl bollerne med æg og drys dem med sesamfrø.
• Bag dem ved 200 grader på midterste ovnribbe i ca. 18 minutter.

Tip!
Dejen kan tilføjes rosiner, hørfrø eller hasselnøddeflager.

Læs mere om ...: