Fisk for hele familien
7. januar 2013
Måske kniber det med fisk på middagsbordet, fordi du tror, at det er svært at tilberede fisk, så børnene også nyder det. Men det er det ikke! Se f.eks. denne variation over de elskede fiskefileter: Skrubber vendt i tortillachips, der giver sprødhed og smag.
Lækker og nemme fiskeretter for hele familien
Der er rigtig mange gode grunde til at spise fisk. Fisk er lækkert og indeholder masser af sunde fiskeolier, jod, selen og D-vitamin. Fisk er så sundt, at der bør være fisk på menuen flere gange om ugen.
Desværre er det ikke i alle familier, at fisk har lige nemt ved at finde vej til spisebord og madpakker. Og det skyldes ikke kun kræsne børn! For faktisk spiser de fleste børn gerne fisk – især hvis deres forældre også spiser fisk!
Men måske kniber det med fisk på middagsbordet, fordi nogen tror, at fisk er svært at tilberede. Men det er det ikke! Se bare her:
● Chipspanerede skrubbefileter
● Cornflakesfisk
● Fiskefrikadeller og svitsede grønsager
● Fiskefrikadeller med torskerogn og hvidkålssalat
● Hytteost med makrel i tomat
● Stegt rødspætte og citronsauce
● Tunmousse
Frossen fisk
Der kan være en både praktisk og økonomisk gevinst ved at købe frossen fisk til familien. Frisk fisk smager måske af mere, men ernæringsmæssigt er der ingen forskel på indholdet af vitaminer og mineraler i frisk og frossen fisk. Frossen fisk kan holde sig tre måneder i fryseren.
Husk at opbevare fisk koldt hele tiden, også i køkkenet under tilberedningen. Gør fisken klar og læg den tilbage i køleskabet mens du ordner tilbehøret.
Fisk på dåse
Mange børn er glade for fisk på dåse, som f.eks. makrel i tomat. En anden favorit er torskerogn på dåse. Det er både konsistensen og den neutrale smag der gør torskerognen så børnevenlig, men bliv ikke overrasket hvis barnet ikke udviser den samme entusiasme for torskerogn lavet af friske torskebukser. For torskerogn på dåse er ikke ren torskerogn. Rognen på dåse er tilsat vand, salt, mel, tomatpuré og andre krydderier. Frisk torskerogn er ikke nødvendigvis mere ægte eller finere end dåserogn, det er bare to helt forskellige madvarer.