find de bedste spil til skærmen!

Af Nønne Lønne Votborg

Det kan være meget svært at holde øje med, hvad der findes af spil til pc, Playstation og Wii til de mindste unger. Især synes mange af os forældre, at der er uhyre vanskeligt at vurdere, hvad der er værd at bruge tid og kræfter på at sætte sig ind i af spil til pc, Playstation og Wii. Det er langt fra altid, vi kan stole på det, der bliver skrevet bag på produkterne. Og strømmen af produkter er da også voldsom, når man står som forældre og ser på. Hvad skal man vælge? - og hvad skal fravælges?
Så er det heldigt, at bibliotekerne hvert år udgiver forskellige emneguides, der kan hjælpe os på vej, også når det gælder spil.

Få nye idéer til spil og sjov
Her får I den nyeste emneguide fra sidste år, der viser, hvilke spil I med fordel kan vælge. Det er også en meget fin måde at blive klog på hvilke serier, der dels findes på markedet og dels anbefales af børnebibliotekarerne. Dog skal man være klar, over at det blå stempel først og fremmest går til de enkelte titler, der er i emneguiden, og ikke som sådan til serierne, hvor iblandt der indimellem kan være en titel, der ikke lever op til de høje krav, bibliotekarerne stiller.

Klik ind på:
Computer Spil - Også på nettet (pdf-fil) >>

Hvis du og dit barn ikke kan finde alle spillene på biblioteket hylde, så spørg endelig din bibliotekar!
Emneguiden rummer udover forslag til gode spil til pc, Playstation og Wii også adresser til udvalgte on-line-spil, som bibliotekarerne mener, er værd at klikke ind på.

Medierådet for Børn og Unge
Jeg kan anbefale dig at bruge Medierådet for Børn og Unge, der sætter aldersvurdering på spil og film, der udgives i Danmark. Medierådet gør et stort stykke arbejde for at formidle viden om de elektroniske mediers påvirkning på børn. For forældre er der megen værdifuld viden at hente her.
Du kan følge med i alle vurdering ved at abonnere på deres nyhedsbrev.
Klik ind på
Følg os