alice i eventyrland

Titel: Alice i Eventyrland
Forfatter: Lewis Caroll
Illustrationer: Robert Ingpen
Oversættelse: Bigitte Brix
Forlag: Lindhardt og Ringhof


Bogen kan bestilles her >>

Historien om Alice i Eventyrland udkom første gang i 1865 og blev hurtigt en klassiker. Denne udgave rummer den uforkortede tekst med unikke tegninger af den prisbelønnede illustrator, Robert Ingpen.

De fleste kender Alice i Eventyrland; historien om Alice, der falder i søvn ved floden en varm sommerdag. I søvnen møder hun en travl kanin, der lokker hende med ned i sit kaninhul, og så sker der ting og sager. De fantastiske, drømmeagtige eventyr Alice oplever efter turen ned i kaninhullet, og især de uforglemmelige personer, hun møder undervejs, har altid fængslet både børn og voksne. Katten med det evige grin på ansigtet, den tossede hattemager, den hvide kanin, Hjerter Dame og dronningen, der udsteder uforståelige ordrer, er blevet nogle af litteraturens mest skattede og elskede figurer.

Instruktøren Tim Burton er pt. i gang med at filmatisere Alice i Eventyrland med bl.a. Johnny Depp, Helena Bonham Carter og Anne Hathaway i hovedrollerne. Filmen ventes at ramme biograferne til næste år.